Η πρόκληση της Κεντροαριστεράς

Εντείνονται οι διεργασίες για την ένωση της Κεντροαριστεράς. Ο Σπύρος Λυκούδης ανοίγοντας την πολιτική του περπατησιά πρότεινε να δημιουργηθεί μια μεγάλη κεντροαριστερή συμμαχία από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, που θα πρωταγωνιστήσει και δεν θα περιοριστεί να γίνει κυβερνητική πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ.

από τη Στεφανία Μουρελάτου

«Είναι τελείως διαφορετική η εκδοχή

μία ενιαία ισχυρή Κεντροαριστερά που θα έχει αλλάξει το πολιτικό status, να διερευνήσει προγραμματικές συγκλίσεις και προς τα αριστερά της αν και όποτε χρειαστεί. Αυτό είναι άλλο πράγμα και τελείως διαφορετική είναι η υπό το βάρος της ήττας εύκολη αναζήτηση “καταφυγίων”», ανέφερε ο κ. Λυκούδης έχοντας στο ακροατήριο του τον Σταύρο Θεοδωράκη, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σαχινίδη και Τριαντάφυλλο, υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, τον Πέτρο Τατσόπουλο , στελέχη των 58 και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ψαριανό, Παπαδόπουλο, Οικονόμου, Φούντα και Μάρκου.

Η σύνθεση του ακροατηρίου έκανε πολλούς να μιλούν για πρόβα τζενεράλε της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης και για αναγκαιότητα αυτή τη φορά κάποια στελέχη να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την δημιουργία της ενιαίας κεντροαριστεράς μακριά από καπελώματα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Σπύρος Λυκούδης, επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, έστειλε προειδοποιητικό σήμα τόσο στον Φώτη Κουβέλη, όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τον πρώτο τον προειδοποίησε να μην στρώσει χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον δεύτερο να μην είναι πάντα επισπεύδων.

Στην πρόταση Λυκούδη Ελιά, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ να συγκροτήσουν μια άτυπη επιτροπή διαλόγου, δεν υπήρξε επίσημη απάντηση, μιας και ακόμα ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ «λύνουν» τα εσωκομματικά τους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως δεν θέλησε να προστρέξει, αλλά ούτε και να ακυρώσει την πρωτοβουλία, σημειώνοντας σε δηλώσεις του ότι «είμαστε το Ποτάμι που ακούει και έχει ενδιαφέρον να συζητάμε, να μαλώνουμε, να διαφωνούμε, να συμφωνούμε, να δημιουργούμε, αλλά να μην ξεχνάμε ότι αυτό που προέχει, ειδικά αυτή τη στιγμή, είναι να σώσουμε τη χώρα και όχι να σώσουμε τα κόμματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα