Η πολλή γυμναστική «κόβει» χρόνια!

Ακούγεται περίεργο, αλλά η γυμναστική μπορεί να αποτελέσει «βαρίδιο» στο προσδόκιμο της ζωής! Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών καρδιολόγων, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «Heart», η υπερβολική γυμναστική όχι μόνο δεν προσθέτει χρόνια στη ζωή, αλλά της «κόβει» , αφού εξαντλεί πρόωρα την καρδιά.

«Η συχνή, ήπιας εντάσεως φυσική δραστηριότητα προσθέτει ζωή στα χρόνια, καθώς και χρόνια στη ζωή. Αντιθέτως, αν κάποιος τρέχει πολύ γρήγορα, πολύ μακριά και επί πολλά χρόνια, μπορεί να επιταχύνει την πορεία του προς τον τερματισμό της ζωής», αναφέρουν οι ερευνητές, οι οποίοι βασίστηκαν σε δύο νέες μελέτες.

Στην πρώτη συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 εθελοντές, τους οποίους παρακολούθησαν επί τρεις δεκαετίες οι ερευνητές. Οι 14.000 από αυτούς ήταν δρομείς – και είχαν κατά 19% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκεια της μελέτης. Ωστόσο, το όφελος στην επιβίωση περιοριζόταν μόνον σε όσους διάνυαν τρέχοντας 8 έως 32 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Η δεύτερη μελέτη, που συμμετείχαν 20.000 εθελοντές, έδειξε πως το αργό τζόκινγκ προσθέτει τα περισσότερα χρόνια στη ζωή. Οι δύο ειδικοί συνιστούν σε όποιον θέλει να αποκομίσει το μέγιστο όφελος από την άσκηση, να μην υπερβαίνει τα 30-50 λεπτά γυμναστικής την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα