Η Πέτρι αποχωρεί οριστικά και η Λεπέν της κλείνει το μάτι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλλάζει η εικόνα του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, μετά και την ανακοίνωση της Φράουκε Πέτρι πως αποχωρεί οριστικά.

Η συμπρόεδρος του AfD, το πιο δημοφιλές μέλος, εγκαταλείπει τους κόλπους του ακροδεξιού κόμματος μετά τις πιέσεις των στελεχών που της έδειχναν πως είναι ανεπιθύμητη.

Τα γερμανικά ΜΜΕ σχολιάζουν ως «πραξικόπημα» την απόφαση της Πέτρι να αποχωρήσει αρχικά από την Κ.Ο του κόμματος του AfD και στη συνέχεια εξολοκλήρου.

H

Πέτρι σχεδιάζει πιθανότατα να σχηματίσει ένα νέο, πιο ήπιο Afd και όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, έχει ήδη τη στήριξη της Μαρί Λεπέν.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, μαζί με την Πέτρι, από το κόμμα αποχωρεί και ο σύζυγός της, Μάρκους Πρέτσελ, επικεφαλής της Κ.Ο στην Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στη Σαξονία, το κρατίδιο όπου διέπρεψε στις βουλευτικές εκλογές το AfD, η Φράουκε Πέτρι εξελέγη με απευθείας ψήφο.

Η Πέτρι σπούδασε Χημικός, ασχολήθηκε σε βάθος με τις επιχειρήσεις και κατέληξε στην πολιτική. Είναι μητέρα πέντε παιδιών.

Το άρθρο Η Πέτρι αποχωρεί οριστικά και η Λεπέν της κλείνει το μάτι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα