«Η παγκόσμια πόλη σήμερα» με ελεύθερη είσοδο

«Η παγκόσμια πόλη σήμερα»... Μια συζήτηση για τη φυσιογνωμία της σύγχρονης μεγαλούπολης, την εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κρίσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Δευτέρα) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Σημαντικοί ξένοι και Έλληνες αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι αναμετρώνται με τη νέα αστική πραγματικότητα παρουσιάζοντάς μας τις προκλήσεις που θέτει αυτή στην επιστήμη τους. Ξανασκέφτονται, όπως κάθε άλλη μεγαλούπολη του καιρού μας, και την Αθήνα

(μέσα από το πρόγραμμα «Re-Think Athens» αλλά και το «Made in Athens», την ελληνική συμμετοχή στην Biennale Αρχιτεκτονικής).

Ώρα έναρξης: 19:00
Χώρος: μικρή σκηνή

Ομιλητές

Richard Plunz: Διευθυντής του προγράμματος πολεοδομικού σχεδιασμού, καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας του πανεπιστημίου Κολούμπια

Anthony Vidler: Κοσμήτορας και καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτονικής Irwin S. Chanin του Cooper Union της Νέας Υόρκης

Παναγιώτης Τουρνικιώτης: Καθηγητής Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής, σχολή Αρχιτεκτόνων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ομιλητής/ συντονιστής)

Πάνος Δραγώνας: Biennale Αρχιτεκτονικής/ επιμελητής της ελληνικής συμμετοχής «Made in Athens»

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν την εκδήλωση που ξεκινάει στις 19:30.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα