Η ώρα της τσάντας: Συμβουλές, για να πάρεις στο μικρό σου την καλύτερη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έφτασε η ώρα του σχολείου, άρα και των εξόδων. Πρώτη και πιο δύσκολη αγορά, αυτή της τσάντας του παιδιού.

Η βασική επιλογή είναι το αν θα επιλέξετε τσάντα με ροδάκια ή τσάντα πλάτης.

Οι πρώτες είναι ιδανικές αν τα παιδιά κουβαλούν πολλά βιβλία – για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού- οι δεύτερες, δίνουν μεγαλύτερη άνεση κινήσεων εάν ειδικά το φορτίο δεν είναι υπέρβαρο και τις προτιμούν παιδιά σε μεγαλύτερες τάξεις δημοτικού.

Δώστε βάση στην ανθεκτικότητα και την ποιότητα της τσάντας

Για να μην αγοράζουμε νέα

τσάντα στη μέση της χρονιάς, αξίζει να επενδύσουμε σε μία τσάντα επώνυμη από εταιρίες που έχουν παράδοση.

To σωστό μέγεθος

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να συμβαδίζει η τσάντα με τον σωματότυπο του παιδιού ώστε να μπορεί να την χειρίζεται και όχι να είναι ένα μόνιμο βάρος.

Αφήνουμε στο παιδί την δυνατότητα να επιλέξει

Το παίρνουμε μαζί μας, του εξηγούμε το μπάτζετ και το αφήνουμε να επιλέξει αυτό που του αρέσει πραγματικά! Η τσάντα μπορεί να επηρεάσει στη συνολική διάθεση του παιδιού για το σχολείο.

Φροντίζουμε η τσάντα που θα επιλέξουμε να έχει τις σωστές θήκες ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή. Θήκη για νερό αν είναι πιο μικρής ηλικίας και φυσικά ξεχωριστή θήκη για την γραφική του ύλη.

Τσεκάρουμε το βάρος της τσάντας. Αν από μόνη της είναι μία τσάντα βαριά χωρίς να έχει τίποτα μέσα της, φανταστείτε πόσο κουραστική θα είναι όταν γεμίσει.

Δοκιμάζουμε την τσάντα στο παιδί, για να δούμε αν στέκεται σωστά στην πλάτη του. Εάν είναι με ροδάκια το αφήνουμε να κινηθεί δοκιμαστικά λίγο μαζί της.

Το άρθρο Η ώρα της τσάντας: Συμβουλές, για να πάρεις στο μικρό σου την καλύτερη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα