Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών του Πετρακάκου πίσω από την έκρηξη στον ΣΕΒ-Προβληματισμοί στην ΕΛ.ΑΣ

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε βαθιά ανησυχία στην Ελληνική Αστυνομία καθώς πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση που είχε σχέση με την ομάδα Πετρακάκου.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο ΣΕΒ στο Σύνταγμα, που έγινε στις 21 Νοεμβρίου στις 3:35 τα χαράματα.

Η προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών

Αγωνιστών (ΟΛΑ) είναι μεγέθους 32 σελίδων και υπήρχε σε usb το οποίο βρέθηκε στα Εξάρχεια. Την σχετική προανάκριση διενεργεί η ΔΑΕΒ.

Οι αρχές της ΕΛΑΣ, όταν είχαν κάνει έρευνες σε σπίτια στο Βόλο (όπου και συνελήφθη ο Πετρακάκος) και αλλού, πίστεψαν ότι είχαν εξαρθρώσει την οργάνωση, είχαν βρει τον οπλισμό και τα κρησφύγετά της. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, η ΟΛΑ, τρομοκρατική οργάνωση με βαρύ οπλισμό, παραμένει ενεργή οργάνωση, με γιάφκα και «αχαρτογράφητα» από την ΕΛΑΣ στελέχη τα οποία μπορούν να συνεχίζουν κανονικά την τρομοκρατική τους δράση

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών έχει αναλάβει την ευθύνη επίσης για τις εξής επιθέσεις:

Στην πρεσβεία του Ισραήλ (12/12/14)
Στην οικία του Γερμανού πρέσβη (30/12/2013)
Την επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ (21/1/2014)
Την εκτόξευση ρουκέτας κατά της αντιπροσωπεία της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη (14/1/2014)
Πηγή: Σοκ στην ΕΛΑΣ: Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών του Πετρακάκου ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στον ΣΕΒ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/242037/sok-stin-elas-i-omada-laikon-agoniston-toy-petrakakoy-anelave-tin-eythyni-gia-tin-ekrixi#ixzz3uysD83PT

Keywords
Τυχαία Θέματα