Mάγεψε την Αμερική η ολική έκλειψη ηλίου: «Μόνο αυτό κατάφερε να μας ενώσει»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν με δέος την ολική έκλειψη Ηλίου που ήταν ορατή κατά πλάτος της χώρας για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, από τις όχθες του Ειρηνικού έως αυτές του Ατλαντικού.

Με τα μάτια τους στραμμένα στον ουρανό, οι Αμερικανοί, αλλά και πλήθος κόσμου που ταξίδεψε ως τις ΗΠΑ για αυτόν τον λόγο, παρακολούθησαν με δέος μέσω προστατευτικών γυαλιών, τηλεσκοπίων

και φωτογραφικών μηχανών το φαινόμενο αυτό.

Coolest thing I've ever seen. #SolarEclipse2017 pic.twitter.com/0QoFe1pORs

— Cliff Slaughterbeck (@SlaughterbeckC) August 21, 2017

Το ορατό «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης, πλάτους 113 χιλιομέτρων, άρχισε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διέσχισε το κέντρο των ΗΠΑ από το Όρεγκον έως τη Νότια Καρολίνα και κατέληξε στον Ατλαντικό. Συνολικά πέρασε πάνω από 14 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ξεκινώντας από την πολιτεία Όρεγκον, η Σελήνη κάλυψε τον Ήλιο, βυθίζοντας στο σκοτάδι τον κόσμο και μειώνοντας τη θερμοκρασία σε μια σειρά πόλεων κατά μήκος μια στενής λωρίδας έως τη Νότια Καρολίνα, για δύο λεπτά τη φορά. Ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από τον Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσει την έκλειψη.

This was taken in Nebraska by my niece. #SolarEclipse2017 pic.twitter.com/7OUrxHE5bU

— Debbie McColpin (@DebbieMccolpin) August 21, 2017

Η έκλειψη ξεκίνησε στις 18.45 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται πως η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε ορατή από τις ΗΠΑ ήταν το 1979, ενώ πρόκειται για την πρώτη μετά το 1918 που ήταν ορατή από την μία άκρη των ΗΠΑ έως την άλλη.

@sydnohorse @casserolaa RT @joshdcaplan: Footage of plane flying through #SolarEclipse2017 pic.twitter.com/uGhsYOsTCG

Scott Hansen (@Shanny1719) August 21, 2017

Η επόμενη ολική έκλειψη του Ηλίου ορατή στις ΗΠΑ θα συμβεί το 2024, ξεκινώντας από το Μεξικό, διασχίζοντας τις νοτιοανατολικές πολιτείες και καταλήγοντας στις βορειοανατολικές στις 8 Απριλίου.

First Daughter @IvankaTrump watches #Eclipse2017 today at the @AirAndSpace museum in Washington, DC. Check it out! pic.twitter.com/9P52ztjpNb

NASA (@NASA) August 21, 2017

Cheers and music accompanied the visual spectacle as the eclipse reached totality over Oregon. https://t.co/Ao75WTCW2f #SolarEclipse2017 pic.twitter.com/22rXGCVyVy

— The Associated Press (@AP) August 21, 2017

«Ήταν συγκινητικό, ήταν υπέροχο, και θα ήθελα να μπορέσω να το ξανακάνω», είπε ο Στόρμι Σρίβς, εργαζόμενος σε χώρο επεξεργασίας ψαριών από το Ντίπο Μπέι της Όρεγκον, «το ξέρω όμως ότι δεν θα ξαναδώ κάτι σαν κι’ αυτό ξανά, οπότε χαίρομαι που πήρα άδεια από τη δουλειά μου για να το ζήσω».

There goes the sun: Photos of today's #SolarEclipse. https://t.co/ZJtGzUP2XG #SolarEclipse2017 pic.twitter.com/9XxPGmcx6Z

— The Boston Globe (@BostonGlobe) August 21, 2017

The eclipse looks beautiful… | – Shain Blum #SolarEclipse #SolarEclipse2017 pic.twitter.com/VSirEECNvj

Earth Pics (@Earth_Pics) August 21, 2017

Στο κρουαζιερόπλοιο Oasis of the Seas, όπου η εταιρία Royal Caribbean διοργάνωσε ολόκληρη εκδήλωση για την έκλειψη, η Μπόνι Τάιλερ τραγούδησε για τους καλεσμένους την μεγάλη της επιτυχία, «Total Eclipse of the Heart».

Το συγκεκριμένο κομμάτι άλλωστε, λόγω της ειδικής ημέρας, πήρε τα… πάνω του και ήταν πρώτο στις προτιμήσεις στο iTunes, ενώ παρουσίασε μια απίστευτη αύξηση 2,859% στις ΗΠΑ και 827% παγκοσμίως στην πλατφόρμα Spotify! Το μομέντουμ για την Ουαλή τραγουδίστρια είναι τέτοιο, που μέσα σε μια εβδομάδα είδε το τραγούδι της να παρουσιάζει αύξηση στις πωλήσεις κατά 500%, ήτοι 12 χιλιάδες downloads.

Το άρθρο Mάγεψε την Αμερική η ολική έκλειψη ηλίου: «Μόνο αυτό κατάφερε να μας ενώσει» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα