Η Νάταλι Πόρταν υποδύεται την Τζάκι Κένεντι όπως μόνο αυτή μπορεί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το τρέιλερ της ταινίας του Πάμπλο Λαραΐν «Jackie» έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και η οσκαρική ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν δεν μας έκανε καμία εντύπωση από μια ηθοποιό που έχει αποδείξει τη δύναμη της. Η ταινία αναφέρεται φυσικά στη θρυλική Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, εστιάζοντας στην περίοδο μετά τη δολοφονία του πρώτου συζύγου και Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Οι κριτικοί αναφέρθηκαν σε μία εκθαμβωτική Πόρτμαν και το trailer δεν

αφήνει κανέναν να αμφισβητήσει τα όσα συγκλονιστικά έχουν γραφτεί για την ερμηνεία της ηθοποιού.

Στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και απέσπασε βραβείο σεναρίου, δεν έλειψαν οι ψίθυροι που την θέλουν να κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο για δεύτερη φορά. Το πρώτο της όσκαρ, το κέρδισε δικαίως για την κορυφαία ερμηνεία της στον «Μαύρο κύκνο» του Ντάρρεν Αρονόφσκι.

Η Πόρτμαν αποτυπώνει με άψογο τρόπο τη θλίψη της Πρώτης Κυρίας και την υποδύεται με όλες τις πτυχές της ψυχοσύνθεσής της. Για τις ανάγκες της ταινίας μάλιστα δημιουργήθηκαν πιστά αντίγραφα κοστουμιών, εμπνευσμένα από την γκαρνταρόμπα της.

Θα τη δείτε λοιπόν με το σήμα κατατεθέν ροζ ταγιέρ της, που βάφτηκε με αίμα όταν ο Κένεντι έπεσε νεκρός στην αγκαλιά της και που δεν ήθελε να αποχωριστεί. Το φορούσε ακόμη και στην ορκωμοσία του «διαδόχου προέδρου», του Λίντον Τζόνσον, δηλώνοντας ότι «θέλει να βλέπουν όλοι τι έκαναν στο Τζον».

Ο Πάμπλο Λαραΐν με έναν ξεχωριστό τρόπο, φεύγει από την απλή καταγραφή των στοιχείων της ιστορίας και εστιάζει στην ανθρώπινη πλευρά μιας γυναίκας που πενθεί για τον άντρα της. Η σκηνοθεσία του είναι μοναδική και αλλά κάποια πλάνα της ταινίας αποδεικνύουν ότι δικαίως κατέχει τη φήμη του πλέον ανερχόμενου κινηματογραφιστή.
Η ταινία φέρνει στη μεγάλη οθόνη τις τελευταίες ημέρες της ζωής της Τζάκι εντός του Λευκού Οίκου.

Θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβρη.

Μην την χάσετε:

Το άρθρο Η Νάταλι Πόρταν υποδύεται την Τζάκι Κένεντι όπως μόνο αυτή μπορεί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα