Η λίστα διαβιβάζεται, οι απορίες παραμένουν

Στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας θα βρεθεί εντός ολίγων ωρών η περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», η οποία περιέχει ονόματα Ελλήνων που φέρονται ότι εξήγαγαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Ειδικότερα, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή τη νέα πρότυπη που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών,

θα προχωρήσουν σε διαβίβαση της λίστας, με τελικό αποδέκτη το ελληνικό Κοινοβούλιο και πιο συγκεκριμένα, το γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι φήμες που κάνουν λόγο για «αλλοίωση» της λίστας. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη διαφορά στον αριθμό των προσώπων που περιέχονται στην αρχική και τη νέα λίστα, ενώ τονίζεται πως από την τελική λίστα διεγράφησαν «τρανταχτά ονόματα» που θα αναστάτωναν την κοινή γνώμη εάν παρουσιάζονταν στη λίστα.

Αξίζει παράλληλα, να σημειωθεί πως όσοι περιέχονται στη λίστα δεν είναι απαραιτήτως και ένοχοι φοροδιαφυγής.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελικοί λειτουργοί κρατούν –μέχρι στιγμής– το στόμα τους κλειστό ως προς το περιεχόμενο της λίστας, αρνούμενοι να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα