Η κυβέρνηση «απειλεί» με …. εκλογές τους δανειστές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κυβέρνηση επισήμως διαψεύδει κάθε σενάριο και κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Ωστόσο σε επίπεδο δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης ακόμη και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, συντηρείται ένα κλίμα «εκλογολογίας» που δρα ως διττό μέσο πίεσης τόσο προς τους βουλευτές του κόμματος για να ψηφίζουν πειθήνια τα κυβερνητικά μέτρα όσο και προς τους δανειστές υπενθυμίζοντας

τους πως το ελληνικό ζήτημα σε συνέργεια με το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία, συνιστούν την βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος στον ραδιοσταθμό Real Fm, επεσήμανε μεταξύ άλλων : «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτή τη στιγμή οδηγηθούμε σε εκλογές, αυτό θα έχει να κάνει με την αδυναμία να συνεννοηθούμε με τους εταίρους μας και να κλείσει η υπόθεση της αξιολόγησης. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις για την οικονομία, με ότι μπορεί να σημαίνει, πια, αυτό».

Εξάλλου αρκετά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη ανάμεσα τους και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αναφερθεί στο ζήτημα των εκλογών στο ίδιο κλίμα με τον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εισηγούνται η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε ρήξη με τους δανειστές αν αυτοί προχωρήσουν σε μια ισχνή ρύθμιση του χρέους αξιώνοντας ταυτόχρονα νέα μέτρα.

Δεν είναι βέβαιο αν ο Αλέξης Τσίπρας «μπλοφάρει» σε μια απόπειρα να πιέσει τους δανειστές και κυρίως την Γερμανία που διατηρεί άκαμπτη στάση στο ζήτημα του χρέους, ή αν πραγματικά σκέφτεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Το σίγουρο είναι ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να «σηκώσει» νέα μέτρα παρά μόνο αν αυτά συνοδεύονται από μια πραγματικά σημαντική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Το άρθρο Η κυβέρνηση «απειλεί» με …. εκλογές τους δανειστές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα