Η Κύπρος αναμένει την έγκριση Eurogroup για τη δόση

Την έγκριση του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα αναμένει η Κύπρος, με την εκταμίευσή της, περίπου 236 εκατ. ευρώ, να αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

Το Eurogroup λαμβάνοντας υπόψη την 3η θετική αξιολόγηση της τρόικας και την διαπίστωση ότι οι κυπριακές επιδόσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες τόσο στο δημοσιονομικό, όσο και στον μακροοικονομικό τομέα, αναμένεται να λάβει την πολιτική απόφαση για εκταμίευση των 150 εκατ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Στήριξης (ESM). Θα ακολουθήσει απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αποδέσμευση 86 εκατ. ευρώ.

Η δόση εξασφαλίσθηκε μετά από την ψήφιση από την κυπριακή βουλή του νομοσχεδίου για την πώληση των ημικρατικών οργανισμών σε τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρισμό και λιμάνια. Πρόκειται για ένα νόμο - πλαίσιο μέσα από τον οποίο ξεκινά η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων της ΑΤΗΚ, της ΑΗΚ και της Αρχής Λιμένων και ο οποίος προβλέπει τους όρους και τις ρυθμίσεις σε θεσμικό, διοικητικό, οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο, καθώς και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που θα οδηγήσουν μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια στην ιδιωτικοποίηση των οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα