«Η κοινωνική ένταξη στην πράξη – Πόλη ανοιχτή προς όλους»

Με επιτυχία έκλεισαν οι εργασίες της 2ης Ημερίδας της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης ELSiTO με θέμα: « Η κοινωνική ένταξη στην πράξη – Πόλη ανοιχτή προς όλους», που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, συνεχίζοντας το διάλογο μεταξύ επαγγελματιών και ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, φορέων και πολιτών, σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος στο χαιρετισμό του κατά την  έναρξη της ημερίδας «…Η διαφορετικότητα όλων μας είναι ο πλούτος της

κοινωνίας και αντί να είναι αιτία αποκλεισμού πρέπει να αποτελεί αντικείμενο σεβασμού και αναγνώρισης. Η Κοινωνική Πολιτική αποτελεί πάντα προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες. Για εμάς, αποτελεί «στοίχημα» η συνεχής προσφορά προς τον συνάνθρωπο.. Πιστεύουμε σε αυτή την Συνεργασία και εύχομαι σε όλους,  του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ στην διοργάνωση της 3η Ημερίδας του ΕLSITO»

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου, αφού ευχαρίστησε τους Συνδιοργανωτές και τους παρευρισκόμενους χαρακτηριστικά είπε «Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι σε τέτοιες εποχές πως η διοργάνωση Ημερίδων σαν την σημερινή μπορεί να αποτελεί πολυτέλεια. Εμείς όμως ως Κοινωνική Πολιτική δεν θα σταματήσουμε να προωθούμε πολιτικές πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών μας και εφόσον υπάρχουν στελέχη στο Δήμο μας που δουλεύουν σκληρά για την χάραξη τέτοιων στρατηγικών θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ολόθερμα τέτοιες προσπάθειες. Άλλωστε, μέσα από την εμπλοκή του Κέντρου Εργοθεραπείας με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ELSiTO και μετά την διοργάνωση της περσινής 1ης Ημερίδας στο Δήμο μας, καθώς και από τα αιτήματα των δημοτών που μας έθεσε η  Κοινωνική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε η μεγάλη ανάγκη για τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, το οποίο, με την βοήθεια του Υπουργείου Υγείας και χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ξεκινάει πολύ σύντομα την λειτουργία του στην πόλη μας».

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών  και Επιστ. Υπεύθυνη του Κέντρου Εργοθεραπείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κυρία Μαίρη Καραμπέτσου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ευρύ φάσμα έργων που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους σε μια κοινωνία ισότιμη και προσβάσιμη σε όλους …» «…Η κοινοτική φροντίδα ενδυναμώνει τους ανθρώπους ώστε να ζήσουν στην κοινότητα, διατηρώντας τις επαφές τους με τις οικογένειες τους, τους φίλους τους, την εργασία τους και τον κοινοτικό χώρο, να αναγνωρίσουν και να ενισχύσουν τους προσωπικούς τους στόχους και να αποκτήσουν δυνάμεις ώστε να προαχθεί η αποκατάσταση και η κοινωνική τους ένταξη…»

Στην Ημερίδα χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Ε.Κ.Μ.  Κουρουμπλής Παναγιώτης, καθώς και ο Βουλευτής  Επικρατείας  ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Ε.Κ.Μ. Τσουκαλάς Δημήτρης.

Κατά τη διάρκεια του Α΄ μέρους της ημερίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα