Η κακοκαιρία «γεννά» προβλήματα στην Αττική

Η επιδείνωση του καιρού από σήμερα (Τρίτη) συνοδεύεται με προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο λεκανοπέδιο της Αττικής ειδικότερα. Στην Αττική πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να έχουν πέσει δέντρα, καθώς και να έχουν παρασυρθεί κάδοι στους δρόμους δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 230 κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν και πινακίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα, που παρασύρθηκαν από

τους θυελλώδεις ανέμους, έχει δεχθεί έως στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στον σταθμό του προαστιακού τρένου στο Μενίδι, ένα δένδρο καταπλάκωσε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ζημιές σε οχήματα έχουν προκληθεί και σε άλλα σημεία της Αττικής. Είκοσι οκτώ συνεργεία της Πυροσβεστικής με 80 πυροσβέστες εργάζονται για την απομάκρυνση δένδρων και άλλων αντικειμένων από τους δρόμους.

Παράλληλα, προβλήματα σημειώνονται σε δρόμους από πτώσεις δέντρων, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται από την Τροχαία, στο ύψος του αριθμού 277 της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια, προς Αθήνα και στην οδού 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Οι άνεμοι, που στα πελάγη φτάνουν και τα 10 μποφόρ, ακινητοποίησαν τα πλοία στα λιμάνια.

Συγκεκριμένα, από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα, ενώ από τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του Superferry στις 07:50 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Επίσης, θα ακυρωθεί πιθανότατα το δρομολόγιο από Μαρμάρι για Ραφήνα στις 8 το πρωί. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.

Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Θάσος- Κεραμωτή, αλλά και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα