Η Γερμανία απαγορεύει την… κτηνοβασία!

Η Γερμανία επανεξετάζει το θέμα της κτηνοβασίας, καθώς η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναθεωρεί την ισχύουσα νομοθεσία επιβάλλοντας ως αρχική ποινή 20.000 στερλίνες σε όποιον προχωρήσει στη συγκεκριμένη πράξη.

Αφορμή έχει σταθεί το γεγονός ότι στη χώρα υπάρχει έξαρση της εκμετάλλευσης των ζώων με τέτοιο τρόπο, καθώς το 5% του γερμανικού πληθυσμού είχε ή έχει σεξουαλικές εμπειρίες με αυτά. Παράλληλα, υπάρχουν στοιχεία για φάρμες, οι οποίες «νοικιάζουν» ζώα και τα διακινούν με σκοπό τη σεξουαλική

εκμετάλλευση.

Το σεξ με ζώα είχε απαγορευτεί στη συγκεκριμένη χώρα ως το 1969, οπότε και εισήχθη νέα νομοθεσία για τα ζώα.

«Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ, Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.

Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα