Η… γεωγραφία της νέας Βουλής – Πού κάθονται τα κόμματα

Η είσοδος οκτώ κομμάτων στη Βουλή, πέρα από την αρχική έκπληξη, δημιούργησε μεταξύ άλλων και ένα δυσεπίλυτο… χωροταξικό πρόβλημα. Αιτία φυσικά το γεγονός ότι κάθε κόμμα ήθελε να πλασαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στα έδρανα, με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων να σκέφτονται το πού θα καθίσουν με βάση τα πλάνα και το πώς θα… γράφουν στην τηλεόραση. Όλοι ήθελαν δηλαδή να κάθονται σε γωνιακά έδρανα, προκειμένου να τους πιάνει καλύτερα η κάμερα και να μην υπάρχουν κακά τηλεοπτικά πλάνα με αρχηγούς να μιλάνε και από μπροστά

τους να περνάνε βουλευτές που θέλουν να πάνε να κάτσουν στη θέση τους.

Έτσι, μετά από έντονο παρασκήνιο, η χωροταξία καθορίστηκε ως εξής: Βλέποντας τα έδρανα από τη θέση του Προέδρου της Βουλής, δεξιά στις δύο πρώτες πτέρυγες και μέχρι επάνω, κάθονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Στα μεσαία έδρανα κάθονται τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και από πάνω τους οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Τα λίγα έδρανα που είναι στα ορεινά της μέσης, τα καταλαμβάνουν επίσης βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Κάτω και αριστερότερα από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενώ τις δύο από πάνω πτέρυγες τις καταλαμβάνουν τα δύο νεοεισερχόμενα κόμματα. Δεξιά της Νίκης και αριστερά των Σπαρτιατών.

Τέρμα αριστερά και κάτω, συναντάμε παραδοσιακά τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, από πάνω τους τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας και στα ορεινά οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ιστορία, η αίθουσα της Ολομέλειας διαθέτει 359 έδρανα, δηλαδή 59 περισσότερα από τον αριθμό των βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα