Η έξυπνη ομπρέλα που βλέπει τον καιρό και παίρνει…. πρωτοβουλίες! (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

O ήλιος δεν είναι μόνο επικίνδυνος, αλλά και ενοχλητικός όταν θέλουμε να απολαύσουμε την παραλία. Γι΄ αυτό και έχουμε πάντα κοντά την ομπρέλα μας.

Αυτό όμως κι αν είναι ενοχλητικό, αφού είτε ο αέρας την μετακινεί πολλές φορές, είτε ο ήλιος αλλάζει μεριά και πρέπει συνεχώς να την πηγαίνουμε σε άλλη θέση.

Τώρα, ήρθε η έξυπνη ομπρέλα, που κινείται μόνη της και λύνει εντελώς τα χέρια των λουόμενων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η καλιφορνέζικη εταιρεία

και συγκεκριμένα ο 48χρονος CEO της, Άρμεν Γκαραμπέτζιαν, δημιούργησε μια «έξυπνη» ομπρέλα που διαθέτει αισθητήρες ώστε να καταγράφει τις κινήσεις του ήλιου και να κινείται ανάλογα, προστατεύοντας κάθε φορά ένα συγκεκριμένο σημείο.

Η ομπρέλα, που ονομάζεται Sunflower, καταλαβαίνει τον καιρό και ενεργεί ανάλογα- όταν για παράδειγμα έχει αέρα, αυτή διπλώνεται!

Ακόμα καλύτερα, μπορεί να πραγματοποιήσει περιστροφή 360 μοιρών και να γείρει» έως και 45 μοίρες προς τον ήλιο.

Η ομπρέλα, που ονομάζεται Sunflower, μπορεί επίσης να συνδεθεί με smartphones, συγκεκριμένα μέσω εφαρμογής, ώστε να ελέγχεται και από εκεί.

Η start up έχει ήδη συγκεντρώσει 2 εκατ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές.

Σύμφωνα με την Γκαραμπέτζιαν η ομπρέλα κοστίζει 2.700 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη προς παραγγελία το καλοκαίρι. Προς το παρόν, απευθύνεται μόνο σε καταναλωτές, ενώ αργότερα θα πωλείται και σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Το άρθρο Η έξυπνη ομπρέλα που βλέπει τον καιρό και παίρνει…. πρωτοβουλίες! (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα