«Η εξάρθρωση της ΧΑ αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ»

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου. Ο κ. Τσίπρας, είπε ότι «η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ» και πως ο «πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω

από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. Δεν ήταν επιλογή τους. Αναγκάστηκαν».

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα μέλη της κυβέρνησης που αναφέρονται στη θεωρία των δύο άκρων καθώς και για την ανεπάρκεια των μνημονίων.

«Παρά τα νέα δεδομένα, όμως, και παρά την απομόνωσή τους ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, οι ακραίοι του Μαξίμου επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Γιατί το κάνουν αυτό; Προφανής τους στόχος να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό. Το μνημόνιο όχι μόνο δεν βγαίνει, αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία. Έρχεται κοινωνική κόλαση. Το πλεόνασμα των 2,5 δισ. έκανε φτερά μέσα σε λίγες μέρες, παρά την αγωνιώδη έκκληση Βενιζέλου στον Άσμουσεν να παραποιήσει τα στοιχεία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει την καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στη στρατηγική της έντασης, στη στρατηγική της πόλωσης. Αυτή, όμως, είναι μια επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα».

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτή τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και το διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα