«Η ευημερία θα επιστρέψει σε Κύπρο - Ελλάδα»

Τη σιωπή του σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο «έσπασε» με μια λιτή ανακοίνωση ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα ενότητας τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς στο μήνυμά του αποφεύγει να σχολιάσει οτιδήποτε

σχετικά με την απόφαση και το εάν συμφωνεί με αυτήν ή όχι, ενώ αρκείται στο να τονίσει την συμπαράστασή του.

«Η Ελλάδα συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στην δοκιμασία της Κύπρου. Άλλωστε, περνάει και η Ελλάδα σκληρή δοκιμασία εδώ και τρία χρόνια... Να θυμόμαστε όμως: Η Ευημερία και η Ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα! Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα... Η ικανότητα του Ελληνισμού να αντέχει στα δύσκολα και να προοδεύει έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Θα αποδειχθεί και πάλι!», αναφέρει χαρακτηριστικά για τις εξελίξεις.

«Αρκεί να μην χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε όρθιοι. Από την κρίση θα βγούμε πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι», καταλήγει στο μήνυμά του.

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο είχαν το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι εξελίξεις για την Κύπρο θα προέλθουν από την Κύπρο. Εγώ ανέλυσα στον πρόεδρο το τι έγινε στο Eurogroup. Περιμένουμε τις αποφάσεις από την Κύπρο, όμως», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, καθώς και ότι η κυβέρνηση εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω στο θέμα την απορρόφησης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών από ελληνικό τραπεζικό όμιλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα