Η… έρημη Νέα Υόρκη περιμένει τον τυφώνα «Σάντι»

Ερήμωσε η περιοχή της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενόψει της έλευσης του τυφώνα «Σάντι»: σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ τις ΗΠΑ. Ήδη ο «Σάντι» άρχισε να «χτυπά» στην  πυκνοκατοικημένη Ανατολική Ακτή, σταματώντας το οδικό ή άλλο μεταφορικό δίκτυο και αναγκάζοντας πολίτες να εκκενώσουν περιοχές που βρίσκονται πλησίον ποταμών ή άλλων, επικίνδυνων να πλημμυρίσουν, υδάτων.

Οι Χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ

έκλεισαν για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον «τερμάτισε» τη λειτουργία της και σχολεία… σχόλασαν στην Ανατολική Ακτή, λόγω της έλευσης του τυφώνα. Περίπου 150.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το μεσημέρι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο σχετικός αριθμός μπορεί να φτάσει αρκετά εκατομμύρια.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο τυφώνας μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες» και κάλεσε τους κατοίκους περιοχών που ενδέχεται να πληγούν, να υπακούουν χωρίς αντιρρήσεις στις εντολές των τοπικών αρχών. 

 

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα