Η επιστροφή του Τιμ Μπάρτον…

Ο σκοτεινός πρίγκηπας της σκηνοθεσίας επέστρεψε με ένα animation, που ακολουθεί αισθητικά τα χνάρια του «Corpse Bride» (Η πεθαμένη νύφη), ενώ σεναριακά αποτελεί έναν μακρινό απόηχο του Φρανκενστάιν της Μαίρη Σέλλεϋ. Ιδιαίτερη και η νέα ταινία του Πάολο Σορεντίνο «Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου», με τον Σον Πεν σε ένα ξεχωριστό ρόλο στην καριέρα του.

Frankenweenie

Ο

Βίκτορ είναι ένα αγόρι, που αγαπά τις μελέτες και την επιστήμη. Όταν όμως ο αγαπημένος του σκύλος Σπάρκι χάνει τη ζωή του, ο Βίκτορ αποφασίζει να τον επαναφέρει στη ζωή, με τις απαραίτητες βέβαια… μικροαλλαγές. Η ταινία, με τίτλο και στόρυ που παραπέμπει στον μύθο του Φρανκενστάιν της Μαίρη Σέλλεϋ, δεν είναι η πρώτη απόπειρα του Τιμ Μπάρτον να καταπιαστεί με το θέμα. Το 1984 δημιούργησε μια ομώνυμη μικρού μήκους ταινία με το ίδιο θέμα, η οποία επιστρέφει τώρα ως μεγάλου μήκους stop-motion animated. Στην ταινία ακούγονται οι φωνές των Γουινόνα Ράιντερ, Μάρτιν Σορτ, Μάρτιν Λαντάου και Κάθριν Ο Χάρα.

John Carter

Με καθυστέρηση 80 και πλέον ετών, καθώς οι πρώτες σκέψεις για κινηματογραφική μεταφορά της pulp τριλογίας του Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ χρονολογούνται από το 1931, παρουσιάζεται στο κινηματογραφικό κοινό ο Τζων Κάρτερ. Ο ήρωας της ταινίας, πρώην λοχαγός του αμερικανικού στρατού τον 19ο αιώνα, μεταφέρεται μέσω μιας «διόδου» στον πλανήτη Μπορσούμ (ο καθ’ ημάς Άρης), όπου συλλαμβάνεται από υπερμεγέθη πλάσματα με τέσσερα χέρια. Ωστόσο, εκεί αναπτύσσει υπερφυσικές δυνάμεις και όταν τα πλάσματα αυτά δέχονται επίθεση από μια άλλη φυλή, τα υπερασπίζεται και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Τότε συνειδητοποιεί ότι η επιβίωση όλου του πλανήτη και των κατοίκων του ενάντια στις δυνάμεις του κακού βρίσκεται στα χέρια του. Φυσικά, από την ταινία δεν μπορεί να λείπει και το απαραίτητο love story, καθώς πέρα από τα τέρατα στον πλανήτη βρίσκεται και μια ανθρωπόμορφη «αιθέρια ύπαρξη». Εντυπωσιακά εφέ, αλλά μια γραμμική, αναμενόμενη εξέλιξη, που δεν ξεφεύγει καθόλου από τα κλισέ.

Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον. Παίζουν: Τέιλορ Κιτς, Λιν Κόλινς, Μπράιαν Κράνστον, Μαρκ Στρονγκ, Σαμάνθα Μόρτον, Γουίλεμ Νταφόε, Πόλι Γουόκερ.

Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου (This must be the place)

Ο Cheyenne είναι ένας πρώην ροκ σταρ, ο οποίος, παρόλο που βρίσκεται πλέον στην ηλικία των πενήντα, αρνείται να εγκαταλείψει το γκόθικ ντύσιμό του και την εικόνα του αμφισβητία εφήβου. Θυμίζοντας έντονα τον τραγουδιστή των Cure Ρόμπερτ Σμιθ, ο Cheyenne ζει στο Δουβλίνο, απολαμβάνοντας την οικονομική ευχέρεια, που του προσφέρουν τα δικαιώματα των τραγουδιών του. Ωστόσο, ο θάνατος του πατέρα του, με τον οποίο είχε από καιρό πάψει να μιλάει, τον φέρνει πίσω στην Νέα Υόρκη όπου γεννήθηκε. Εκεί ανακαλύπτει μια άγνωστη πλευρά της προσωπικότητας του πατέρα του ή καλύτερα μια εμμονή που αυτός είχε, να πάρει εκδίκηση για έναν εξευτελισμό που είχε υποστεί. Σαν σημείο έναρξης της προσωπικής του λύτρωσης ο Cheyenne αποφασίζει να συνεχίσει από το σημείο όπου είχε φτάσει ο πατέρας του, ξεκινώντας ένα ταξίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα