«Η Ελλάδα τώρα περνά τον τελευταίο κάβο»

Την πεποίθησή του ότι η χώρα «περνάει και τον τελευταίο κάβο» εκφράζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι», σημειώνει και χαρακτηρίζει ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας

την επίσκεψη Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ότι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός λέγοντας «όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν».

Τονίζει την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας πως «Δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα. Και τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει ρευστότητα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Αυτή η έλλειψη ρευστότητας θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα» επισημαίνει
Αναφερόμενος και στην επόμενη δόση, θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικό να πάρουμε ολόκληρη τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, σπεύδοντας ωστόσο να προειδοποιήσει ότι «τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ προσθέτει ότι «αν δεν την πάρουμε , οι συνέπειες θα είναι δραματικές».
Ο κ. Σαμαράς κάνει επίσης γνωστό ότι έως τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά Ε.Ε - ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή» τονίζει.
Σε ό,τι αφορά εκείνους που τον επικρίνουν ότι πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, απαντά: «Τώρα ήλθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη. Και όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Αυτό κάνουμε.»
Ο πρωθυπουργός στην ερώτηση «ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα» απαντά χαρακτηριστικά πως θα του έλεγε ότι «κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε. Τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν. Και κάτι ακόμα: ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα