Η Ελλάδα στους δρόμους

Εικόνα διάλυσης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα (Τετάρτη) η χώρα, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αντιδρώντας στο νέο πακέτο μέτρων και ειδικότερα στις σχεδιάζομενες περικοπές από την κυβέρνηση. Το Π.Α.ΜΕ. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια, ενώ συνδικάτα καλούν στις 11:00 σε προσυγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως. 

Στην απεργία συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, αφού μετά

από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3:00 μετά το μεσημέρι. 

Επίσης, συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, λιμενεργάτες. Οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:00. 

Παράταση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 Σύλλογοι (Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας) δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του «Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου» για αναστολή της κινητοποίησης. Σε αναστολή της επί πιστώσει νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσουν από την 1η Οκτωβρίου οι ιδιωτικές κλινικές. 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου έως και έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Πανελλαδικό «ραντεβού» στην Ομόνοια έχουν τα ΑμεΑ την Πέμπτη στις 10:00, διαμαρτυρόμενα για την περικοπή επιδομάτων, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη κτλ.  

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ 

Ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκαν οι ώρες που θα λειτουργούν τα ΜΜΜ

Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και Μετρό θα λειτουργούν από 09:00 έως 21:00. Το Μετρό (γραμμή 3) θα έχει τερματικό σταθμό τη Δουκ. Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας

Το Τραμ θα λειτουργήσει από 06:00 έως 24:00. Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα