«Η Ελλάδα κατέγραψε εντυπωσιακή πρόοδο αλλά θα χρειαστεί και άλλες αλλαγές»

«Η Ελλάδα κατέγραψε εντυπωσιακή πρόοδο αντιμετωπίζοντας βαθιά ριζωμένα προβλήματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ωστόσο αυτό δεν είναι το τέλος του μονοπατιού και θα χρειαστούν και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος

στην έκθεση του ΟΟΣΑ, σημείωσε αν και γνωρίζει ότι μπορούν να υπάρξουν αντιδράσεις η απόφαση είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει.

«Η κατεύθυνση μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Όλα αυτά τα εμπόδια που υπάρχουν έχουν καταστήσει την ελληνική αγορά ακριβότερη απ’ ότι οι αντικειμενικές συνθήκες δικαιολογούν».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του εκσυγχρονισμού του πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, όπου ζητήθηκε περαιτέρω συνεργασία με την Task Force καθώς και η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη η οποία επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα βήματα που αφορούν περαιτέρω κινήσεις για τη διευκόλυνση της ρευστότητας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης έδειξε κίτρινη κάρτα στον τομέα της φορολογικής διοίκησης σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά βήματα για να καταγραφεί περισσότερη πρόοδος ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένη τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα χρειαστούν 3 έως 5 χρόνια μέχρι να αποκτήσει η Ελλάδα ένα καλό σύστημα υγείας αντάξιο των ευρωπαϊκών δεδομένων.

Επίσης αναφέρθηκε και στους αυτοκινητόδρομους σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ για την έκθεση του ΟΟΣΑ επεσήμανε ότι αξιοποιώντας την θα υπάρξει βελτίωση της πραγματικής οικονομίας και όφελος για τους καταναλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα