Η ΕΕ καλεί το Google να αλλάξει την πολιτική του για τα προσωπικά δεδομένα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το πασίγνωστο Google να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει προσωπικές πληροφορίες, προκειμένου να αποφευχθούν «υψηλοί κίνδυνοι για την ιδιωτική ζωή των χρηστών».

Σε επιστολή προς το Google, υπάρχουν δώδεκα σχετικές συστάσεις που υπογράφονται από 24 (σε σύνολο 27) ρυθμιστικές αρχές των ευρωπαϊκών κρατών-μελών. Προηγήθηκε έρευνα διάρκειας εννέα μηνών, με αντικείμενο τις πρακτικές συλλογής των δεδομένων από την εταιρεία.

Όπως

αναφέρεται, από τον Μάρτιο, η Google συνδύασε δεδομένα από συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπως το YouTube και το Gmail, με στόχο την καλύτερη διαφήμιση. Με τον τρόπο αυτό, 60 προσωπικές πολιτικές απορρήτου, μεμονωμένων ιστοσελίδων που ανήκουν στην Google, συγχωνεύθηκαν σε μια ενιαία πολιτική για το σύνολο των υπηρεσιών της.

Από την πλευρά της, η Google έχει τονίζει πως η πολιτική της συνάδει με το κοινοτικό δίκαιο. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις αλλαγές, όταν αυτές τέθηκαν σε εφαρμογή,  νωρίτερα αυτόν το χρόνο. 

Πληροφορίες από: Reuters 

Keywords
Τυχαία Θέματα