Η δύσκολη ώρα της πληρωμής στην εφορία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολλοί ρωτούν τι κάνουν την δύσκολη ώρα που πρέπει να πληρώσουν την εφορία. Δείτε:

Κατάσχεση λογαριασμών

Κατάσχεται το 50% κατάθεσης από 1000 έως 1500 ευρώ. Κατάσχεται το ¼ κάθε ασφαλιστικού βοηθήματος άνω των 1.000 ευρώ. Το 1/5 των ημερομισθίων. Το ½ του εφάπαξ. Το 100% ενοικίων-αποζημιώσεων και πωλήσεων ακινήτων ή κινητών. Δεν κατάσχεται το Κοινωνικό Επίδομα.

Οι 4 λύσεις που υπάρχουν

Ρύθμιση των 12 δόσεων

Ακόμη ρύθμιση 24 δόσεων, αν

υπάρχει έκτακτη φορολογία, όπως ορίζει ο νόμος 4152/2013.

Προϋποθέσεις: Ο φορολογούμενος υποβάλει αίτηση με όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα. Ακόμη ο φορολογούμενος πρέπει να έχει υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας και περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για την ίδια χρονική περίοδο. Η ένταξη γίνεται είτε στον έφορο ή μέσω του ΤΑΧΙSnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Αν δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπορεί να θέσει και αυτές στην ίδια ρύθμιση.

Μερική τμηματική πληρωμή

Μπορεί να γίνει αν είναι αδύνατη η υπαγωγή του χρέους σε «πάγια ρύθμιση», ώστε το συνολικό ποσό της οφειλής να περιοριστεί κάτω από τα 500 ευρώ. Έτσι αντιμετωπίζεται έστω και σταδιακά η έκθεση σε κατάσχεση.

Πώληση περιουσίας

Η εφορία εισπράττει απευθείας το ποσό.

Ακατάσχετο 1.250 ευρώ

Ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ σε ένα λογαριασμό σε μία και μόνο τράπεζα. Ο πολίτης οφείλει να ενημερώσει την ΑΑΔΕ για τον τραπεζικό αυτό λογαριασμό με ηλεκτρονική δήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Έτσι δεν θα κατάσχονται ποσά κάτω των 1.250 ευρώ.

Το άρθρο Η δύσκολη ώρα της πληρωμής στην εφορία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα