Η δόση για την Ελλάδα και η χρησιμότητα του ΔΝΤ

Όπως όλα δείχνουν, την επόμενη εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη χορήγηση της επόμενης δόσης της βοήθειας στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ιούλιο θα καταβληθούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. θα προέλθουν από τον EFSF και 1,5 δισ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών από

τα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης. Τον Οκτώβριο αναμένεται η εκταμίευση 1 δισ. ευρώ.

Όλι Ρεν: Αναγκαία η τρόικα

Εν τω μεταξύ, ο Όλι Ρεν έσπευσε να εκφράσει την αντίδρασή του στις «φωνές» περί διάλυσης της τρόικας, υπογραμμίζοντας ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη χρειάζεται συνδυασμός της τεχνογνωσίας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

«Η τρόικα συστήθηκε με πρωτοβουλία των κρατών μελών της Ευρωζώνης το 2010 ως βασικό συστατικό της απάντησής μας στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», δήλωσε στο Reuters ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος επί οικονομικών και νομισματικών θεμάτων.

«Καμία από αυτές τις καταστάσεις δεν είναι εύκολη», τόνισε, αναφερόμενος στα προγράμματα διάσωσης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο και εποπτεύονται από την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα