Η διαδρομή της φλόγας

Τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Φλόγα στην Ελλάδα πριν παραδοθεί στη Βρετανία ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα (26/3) στα γραφεία της ΕΟΕ, ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και το μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της επιτροπής Ελληνικής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Γιαννιάς μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για τους σταθμούς από τους οποίους θα περάσει η Φλόγα μετά την τελετή Αφής

στις 10 Μαΐου, μέχρι να καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17 του ίδιου μήνα, για να παραδοθεί στους Βρετανούς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Φλόγα θα περάσει από 43 και πλέον πόλεις της Ελλάδας μεταφερόμενη από 500 λαμπαδηδρόμους που θα διανύσουν 3.000 χιλιόμετρα σε 8 ημέρες. Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και χορογράφος η Αρτεμις Ιγνατίου.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Όσον αφορά τη διαδρομή της Φλόγας στην Ελλάδα, αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά. Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, 'Αγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο.

Την 3η ημέρα (12/5) φθάνει στον Πειραιά και κατευθύνεται προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου διανυκτερεύει. Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα αρχίζει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Την 5η ημέρα (14/5) ξεκινά την πορεία με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα. Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα από τη Δράμα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

Την 7η ημέρα (16/5) αρχίζει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει για την Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει. Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα