Η Δαμασκός καταδικάζει την άρση του εμπάργκο όπλων

Την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Σύρους αντάρτες από την ΕΕ, καταδικάζει η Δαμασκός, λέγοντας πως μια τέτοια ενέργεια υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

«Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ αποδεικνύει ότι παρακωλύουν τις διεθνείς προσπάθειες με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη συριακή κρίση η οποία βασίζεται στον διεθνή διάλογο μεταξύ των Σύρων», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών που διατήρησε την ανωνυμία του.

Ο σύρος αξιωματούχος κατηγόρησε την ΕΕ ότι παρέχει «στήριξη και ενθαρρύνει τους τρομοκράτες με

το να τους προμηθεύει με όπλα παραβιάζοντας την διεθνή νομοθεσία και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Οι συριακές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ χαιρέτισαν την απόφαση της ΕΕ, , ενώ κατήγγειλαν την καθυστέρηση στις προμήθειες όπλων. Την απόφαση χαιρέτισαν επίσης οι ΗΠΑ, ενώ πλήγμα για την ειρηνευτική διάσκεψη την οποία προσπαθούν να οργανώσουν η Ρωσία και οι ΗΠΑ, χαρακτήρισε η Μόσχα την εν λόγω εξέλιξη.

Αργότερα σήμερα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει πρόταση που υποβλήθηκε από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Κατάρ με την οποία καταδικάζεται το συριακό καθεστώς για τις επιθέσεις εις βάρος αμάχων στην πόλη Κουσέιρ.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα δώσει συνέντευξη αύριο στο τηλεοπτικό δίκτυο της λιβανικής Χεζμπολάχ, ένοπλης σιιτικής οργάνωσης που μάχεται στο πλευρών των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε η συριακή προεδρία στη σελίδα της στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα