Η Χρυσή Αυγή δρούσε, η αστυνομία έκανε τα «στραβά» μάτια

Στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει συνολικά 35 Αστυνομικά Τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις επιθέσεις και λοιπές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττική και ειδικά του κέντρου. Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις τοποθετούνται από τους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων σε πιο απομακρυσμένες

περιοχές της Αττικής και στην περιφέρεια. Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες ελέγχονται στη Μανωλάδα Ηλείας, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και στην Κόρινθο.

Δεξαμενή έρευνας για τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αποτελεί η έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη που συμπεριλαμβάνει δεκάδες περιστατικά, όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί ήδη 10 αστυνομικοί. Μεταξύ αυτών, μια ανθυπαστυνόμος και ένας ειδικός φρουρός από τον Πειραιά, ένας αστυνομικός από τη Ρόδο, αλλά και ο πρώην διοικητής ασφαλείας του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα