Η χειρότερη δουλειά στον κόσμο…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αποτελεί μάλλον τη χειρότερη, σίγουρα την πιο βρώμικη και πολύ επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου δουλειά στον κόσμο. Ποια είναι αυτή η δουλειά; Καθαριστής υπονόμων στην Ινδία.

Οι άνθρωποι που κάνουν την… βρώμικη δουλειά, δεν ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, ανήκουν στο κατώτερο κοινωνικό «στρώμα» της Ινδίας και πληρώνονται περίπου $5 την ημέρα, για να δουλέψουν 12 ώρες την ημέρα μέσα στους υπόνομους.

Το χειρότερο; Καθαρίζουν τα λιμνάζοντα νερά, με γυμνά χέρια και χωρίς καμία ασφάλεια, σε τρομερά ανθυγιεινές συνθήκες… με

τους θανάτους από αυτή τη δουλειά να είναι εκατοντάδες κάθε χρόνο.

Παρότι έχει απαγορευτεί δια νόμου η πρόσληψη τέτοιων καθαριστών, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τις εταιρείες, που θέλουν να γίνει η δουλειά με οποιοδήποτε κόστος.

«Ακόμα και αν υποφέρουμε από προβλήματα υγείας και ακούμε ιστορίες για εργάτες που πεθαίνουν στις “τρύπες”, δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε αυτή την δουλειά. Δεν έχουμε επιλογή», λέει ένας Ινδός καθαριστής υπονόμων.

Αξιοσημείωτο, ότι για την ασφάλεια τους, πριν μπουν στους υπονόμους τοποθετούν ένα κερί μέσα στην τρύπα του υπόνομου και αν το οξυγόνο δεν είναι αρκετό, τότε το κερί σβήνει. Αν υπάρχουν τοξικά αέρια, τότε το κερί εκρήγνυται…

Το άρθρο Η χειρότερη δουλειά στον κόσμο… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα