Η Αρετή Τσοχατζόπουλου χαρίζει στο Δημόσιο τρία ακίνητα

Συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς τριών ακινήτων στο Δημόσιο προσκόμισε, μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Πρόκειται για το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους και για τα δύο ακίνητα της οδού Κεφαλληνίας, για τα ακίνητα δηλαδή για τα οποία κατηγορείται ότι απέκτησε με «μαύρο χρήμα» του πατέρα της.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, «η Αρετή Τσοχατζοπούλου

δίνει στο Ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται. Δεινοκράτους, Κεφαλληνίας 40 και 38. Η εντολέας μου είναι αθώα. Έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα και θέλει, απέναντι στους συμπολίτες της, να είναι ξεκάθαρη».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου πάντως είπε στον κ. Δημητρακόπουλο, πως «τα ακίνητα αυτά είναι δεσμευμένα», για να απαντήσει ο δικηγόρος της κας Τσοχατζοπούλου, πως «αυτό είναι το πρόβλημα. Θα είναι αναξιοποίητα για μία δεκαετία. Χρειάζονται αμετάκλητες αποφάσεις. Εμείς το δίνουμε τώρα, με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή. Το ίδιο έκανε και ο Λάκης Γαβαλάς, που ήταν επίσης δεσμευμένα, αλλά η Δικαιοσύνη το εκτίμησε».

Εξάλλου, ο πρόεδρος ζήτησε να ξεκινήσουν οι απολογίες την 29η Ιουλίου, με πρώτη αυτή του βασικού κατηγορούμενου και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου.

Από την πλευρά του ο κ. Τσοχατζόπουλος και η υπεράσπιση του διαφώνησαν, ζητώντας περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία τους. Ο πρόεδρος δεν αποδέχθηκε το αίτημά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακυρώστε τα εισιτήρια σας, δεν θα διακόψουμε, αν δεν έχουμε φτάσει στο πέρας των απολογιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα