Η αλήθεια για Κορδέρο

Η παραμονή του Μιγκέλ Κορδέρο στην ΑΕΚ της νέας εποχής είναι σίγουρα μία πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά είναι ταυτόχρονα και αυτή που πιθανότατα θα κάνει τη μεγάλη διαφορά για την επόμενη σεζόν και όχι μόνο. Ο Ισπανός είναι ένας ποδοσφαιριστής που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, είναι σε ηλικία 26 ετών και αν παραμείνει στην ομάδα θα είναι ένας από τους ηγέτες της, ενώ θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία στην ηλικία των 28, αν όλα πάνε σύμφωνα με τις επιθυμίες, τον σχεδιασμό και τις προβλέψεις

του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Άρα σε μια ηλικία που έχει να προσφέρει ακόμα πάρα πολλά στον συλλόγο. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε η προοπτική άμεσης επιστροφής στα σαλόνια και μάλιστα σε νέο γήπεδο, αλλά και η οικονομική σταθερότητα που προδιαγράφεται λόγω της παρουσίας του Μελισσανίδη τότε ο Ισπανός μέσος δεν θα σκεφτόταν καν το ενδεχόμενο παραμονής, καθώς θεωρείται εύκολο να βρει την στέγη της επόμενης μέρας είτε στην πατρίδα του(έστω και στη σεγούντα ντιβιζιόν) είτε σε μία ομάδα της ελληνικής Σούπερ Λίγκας μετά την πολύ καλή παρουσία του στην ΑΕΚ. Έχοντας όμως μιλήσει πολλές ώρες με τον Βασίλη Τσιάρτα έχει πειστεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει σύντομα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκεί που παίζεται πλέον το... σκάκι της διαπραγμάτευσης είναι στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου και στα χρήματα που θα λάβει ο Ισπανός μετά την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Στην πρώτη προσέγγιση των δύο πλευρών η ΑΕΚ έδειξε να προσανατολίζεται σε τριετές συμβόλαιο, αλλά ο παίκτης ζήτησε πενταετές με αποζημιώσεις άνω των 200.000 ευρώ από τον τρίτο χρόνο και μετά και μπόνους επίτευξης στόχων.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος φαίνεται ότι θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μαζί του συζητώντας, πιθανότατα, για τετραετές συμβόλαιο αλλά με αποζημιώσεις κάτω από τις 200.000 για τον τρίτο και τον τέταρτο χρόνο. Τις δύο πρώτες χρονιές πεδίο συνεννόησης αναμένεται να είναι ένα ποσό γύρω στις 200.000 και για τα δύο χρόνια συνολικά.

πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα