Η Motorola ετοιμάζει «πρακτικές» οθόνες

Μια νέα επαναστατική τεχνολογία αναμένεται να απασχολήσει τους λάτρεις της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια, καθώς η Motorola ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά οθόνες, που μεταξύ άλλων δεν θα αφήνουν δακτυλιές, όταν τοποθετούμε τα χέρια μας πάνω τους.

Μάλιστα, η Motorola κατέθεσε αίτηση για αυτή τη νέα

πατέντα, η οποία ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα. Η αμερικάνικη εταιρεία μέσω της τεχνολογίας, που έχει ανακαλύψει, αναμένεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ενοχλητικά σημάδια, που αφήνουν τα δάχτυλα πάνω σε μια οθόνη αφής. Για την ακρίβεια, η νέα αυτή τεχνολογία κρύβει τα σημάδια, δεν τα εξαφανίζει. Η κεντρική ιδέα όμως είναι, ότι η οθόνη φιλοξενεί πολλά μικροσκοπικά εξογκώματα, τα οποία αιχμαλωτίζουν τα σημάδια στις πλευρές τους, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται, κάνοντας τα αόρατα, κατά περίπτωση. Επίσης στην συγκεκριμένη τεχνολογία, υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να ενσωματωθεί ακόμη και μία άλλη τεχνολογία που θα μπορεί να κάνει την οθόνη να αυτοκαθαρίζεται.

Βέβαια, σε πολλούς αρκεί να έχουμε οθόνες που δε λερώνουν. Όμως δεν ξέρουμε ακόμη αν το τελικό προϊόν θα βγει στην αγορά, καθώς βρίσκεται ακόμη σε φάση μελέτης και ανάπτυξης, ενώ σημαντικό ρόλο για την εταιρεία αναμένεται να παίξει το κόστος των συσκευών και το αν θα μπορέσουν αυτές να έχουν ανταπόκριση στο κοινό.

Πηγή: technewz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα