Η Moody’s «στηρίζει» Ν. Αναστασιάδη

Η νίκη του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τάσσεται υπέρ της σύναψης μιας δανειακής συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει μια

συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές, εκτίμησε σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's. Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πάντως ότι αυτό δεν μεταβάλει την εκτίμησή του ότι υπάρχει 50% κίνδυνος για αθέτηση πληρωμών ή να προχωρήσει σε ένα «κούρεμα» του χρέους της η Κύπρος.

«Οι ανάγκες των κυπριακών τραπεζών σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίησή τους παραμένουν αβέβαιες και αναμένουμε ότι το άχθος του χρέους της Κύπρου θα αυξηθεί δραματικά, φθάνοντας σε ένα μη βιώσιμο επίπεδο. Υπάρχει 50% πιθανότητα ότι το μέγεθος και μόνο του αναμενόμενου βάρους του χρέους της Κύπρου θα αναγκάσει τελικά τις αρχές να ακολουθήσουν κάθε διαθέσιμη οδό για την μείωση του χρέους, περιλαμβανομένης της απομείωσης της ονομαστικής αξίας του χρέους της Κύπρου που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές», τονίζει ο οίκος αξιολόγησης σε έκθεσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα