Η Disney φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία αφής...

Οι περισσότεροι γνωρίσαμε την Disney από τα παιδικά μας χρόνια, ως μια εταιρεία παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων, που γαλούχησε γενιές μικρών παιδιών ανά τον κόσμο. Πρόσφατα η γνωστή αυτή εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα επιστημονικής έρευνας, η οποία προσπαθεί να συμβάλει και αυτή με την σειρά στην τεχνολογική ανάπτυξη, προς όφελος του κοινού συμφέροντος, δηλαδή

να μπορέσει να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Οι ερευνητές από τη Disney Research σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon αποφάσισαν να προχωρήσουν την υπόθεση με την οθόνης αφής πολλά βήματα πιο μπροστά, παρουσιάζοντας μια νέα τεχνολογία ανίχνευσης, τη Disney Touche, η οποία δεν περιορίζεται στο να αναγνωρίζει μόνο το αν την αγγίζει το δάκτυλο του χρήστη.

Η συσκευή έχοντας ειδικούς αισθητήρες, αναγνωρίζει περισσότερες κινήσεις ακόμα και από δύο άτομα, ενώ μπορεί να δει αν αγγίζει κάποιος ή όχι, πόση δύναμη ασκεί και πόσα δάκτυλα χρησιμοποιεί για παράδειγμα στο smartphone του.

Επίσης, η οθόνη αυτή δεν λειτουργεί μόνο στις κλασικές οθόνες αφής, αλλά μπορεί να αναγνωρίζει κινήσεις που γίνονται και σε πραγματικά αντικείμενα, όπως το τραπέζι ή το πόμολο ή και σε άλλες επιφάνειες που μέχρι πρότινος θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο, όπως το ανθρώπινο σώμα και το νερό.

Η Disney σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία Touche, με σκοπό να απλοποιήσει την καθημερινότητα μας, σε διάφορες ενέργειες που κάνουμε. Για παράδειγμα θα μπορούμε να χειριζόμαστε εξ αποστάσεως ένα φορητό στερεοφωνικό με κινήσεις επάνω στο σώμα μας ή να ανοίγει η τηλεόραση μόλις καθόμαστε στον καναπέ, η πρωτοποριακή αυτή συσκευή, βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ακόμη, ενώ στο μέλλον αν τελειοποιηθεί θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα