Η Apple «θωρακίζεται» απέναντι στους χάκερ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή φωτογραφιών πολύ γνωστών σελέμπριτι από το iCloud, όπως η Τζένιφερ Λόρενς ή η Κέιτ Άπτον, η Apple «θωρακίζεται» απέναντι στους χάκερ και αρνείται τις κατηγορίες περί «χαλαρής» στάσης της στο θέμα της ασφάλειας.

Στην πρώτη του σχετική συνέντευξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ

Κουκ δήλωσε ότι «οι λογαριασμοί των celebrities στο iCloud παραβιάστηκαν όταν χάκερ απάντησαν σωστά σε ερωτήσεις ασφαλείας αποκτώντας τους κωδικούς των θυμάτων τους ή όταν έπεσαν (οι celebrities) θύματα απατών phishing, με σκοπό την υποκλοπή user IDs και κωδικών». Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν υπήρξαν Apple IDs και κωδικοί που διέρρευσαν από τους servers της εταιρείας».

Για να μειωθεί ο κίνδυνος τέτοιων διαρροών, ο Κουκ δήλωσε ότι «η Apple θα ενημερώνει χρήστες μέσω email και θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει έναν κωδικό, να επαναφέρει δεδομένα του iCloud σε μια νέα συσκευή, ή όταν μία συσκευή «log-άρει» σε έναν λογαριασμό για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα ερχόταν email όταν κάποιος προσπαθούσε να αλλάξει έναν κωδικό ή να κάνει login για πρώτη φορά από άγνωστη συσκευή Apple- δεν υπήρχαν ενημερώσεις για επαναφορά δεδομένων iCloud».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WallStreetJournal, η Apple σχεδιάζει να αρχίσει να στέλνει τις ενημερώσεις μέσα σε δύο εβδομάδες. Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να αντιδράσουν άμεσα- περιλαμβανομένης της αλλαγής κωδικού- για να επανακτήσουν τον έλεγχο του λογαριασμού τους, ή να ενημερώσουν την ομάδα ασφαλείας της Apple.

«Η Apple συνεργάζεται με την αστυνομία για την εξιχνίαση της διαρροής των φωτογραφιών και τον εντοπισμό των χάκερ. «Θέλουμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε για να προστατέψουμε τους πελάτες μας, επειδή είμαστε το ίδιο εξοργισμένοι, αν όχι περισσότερο, με αυτούς», δήλωσε ο Κουκ μετά το σάλο που ξέσπασε με τις προσωπικές φωτογραφίες των γνωστών κυριών της διεθνούς σόουμπιζ…

Το άρθρο Η Apple «θωρακίζεται» απέναντι στους χάκερ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα