Γυναικείο μυαλό και σεξ! Κάθε πότε το σκέφτεται και τι κάνει με ένα νέο σύντροφο!

«Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος», τραγουδούσε ο αείμνηστος Στράτος Διονυσίου, αλλά και το μυαλό της επίσης…

Ειδικά όσον αφορά στο σεξ και την προσέγγιση που έχουν οι γυναίκες στο πρώτο ραντεβού με έναν νέο σύντροφο.

Μια νέα έρευνα λοιπόν, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research, αποδεικνύει πως οι γυναίκες σκέφτονται συχνά το σεξ, όχι βέβαια όπως οι άνδρες(!), αλλά επίσης αποτελεί για αυτές έναν πολύ σημαντικό παράγοντα σε μια σχέση.

Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες:

-Σκέφτονται το σεξ κατά μέσο όρο 192 φορές το χρόνο

-Πάνω από το 11% κάνει σεξ στο πρώτο ραντεβού

-Το 28% περιμένει μέχρι το δεύτερο ή τρίτο ραντεβού για να κάνει σεξ με το νέο της σύντροφο.

-Περίπου το 33% κάνει σεξ μέσα σε ένα μήνα από την πρώτη γνωριμία

-Το 13% περιμένει ακόμα και 3 μήνες πριν κάνει σεξ για πρώτη φορά με το νέο της σύντροφο

-Παράλληλα, το ποσοστό αυτών που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν μεταβάλλεται πολύ με την ηλικία, καθώς ανέρχεται στο 13% στις ηλικίες 20-24 και στο 11% στις ηλικίες 35-39.

-Όμως το 48% των γυναικών παραδέχεται πως ντρέπεται να μιλάει γι’ αυτό. Αν και είναι ευκολότερο να μιλούν γενικά για το σεξ με φίλες/φίλους, το 70% παραδέχεται πως υπερβάλλει ή λέει ψέματα όταν το κάνει.

Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 άτομα που δεν είχαν παντρευτεί αλλά είχαν σταθερές ή σοβαρές σχέσεις, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους, την ικανότητα επικοινωνίας με τον σύντροφο και την σταθερότητα της σχέσης (δηλαδή το πόσο συχνά πίστευαν ότι οι σχέση αντιμετώπιζε πρόβλημα).

Όσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα στη σχέση τους, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή.

Πηγή: iatropedia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα