«Γνωρίζαμε πως θα αποτύχει το πρόγραμμα του ΔΝΤ»!

Δημοσίευμα των New York Times φιλοξενεί δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ,

οι οποίες – εάν έχουν αποδοθεί με ακρίβεια – προκαλουν το κοινό αίσθημα και προσβάλουν την ελληνική κοινωνία.

Όπως, λοιπόν, αναφέρεται στο δημοσίευμα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, ο κ. Ρουμελιώτης φέρεται να ομολογεί πως είχε εξαρχής τη γνώση πως θα αποτύχει το δημοσιονομικό πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα.

Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει η τρόικα, αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών που συνέβαλαν στην υφεσιακή περιδίνηση, πλήττοντας δραστικά την εσωτερική ζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα