Γιούνκερ: “Πρόγραμμα 300 δισ. για την ανεργία”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, πρότεινε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας στην Ευρώπη.

«Υπάρχει ένα 29ο κράτος μέλος που δημιουργείται, το κράτος εκείνων που δεν έχουν απασχόληση…θα ήθελα αυτό το 29ο κράτος μέλος να ενσωματωθεί και πάλι στα υπόλοιπα και προτείνω ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων για να γίνει αυτό εφικτό», δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προσθέσει:

«Μέσα

στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις». Ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ της «επανεκβιομηχάνισης της Ευρώπης» μέσω «προγραμμάτων υποδομής στη δικτύωση υψηλών ταχυτήτων, στα ενεργειακά δίκτυα, στις υποδομές στον τομέα των μεταφορών» λέγοντας ακόμα: «Η ΕΕ έχει απολέσει μέρος της ανταγωνιστικότητάς της διότι έριξε το βάρος στη δημιουργία πλεονάσματος, πρέπει να ξαναφύγουμε προς τα εμπρός. Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο. Η κοινωνική πολιτική πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα τονίζοντας: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της Ευρωζώνης. Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος. Όλοι, τόνισε, θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την Ευρωζώνη. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να το πετύχουμε αυτό.»

Το άρθρο Γιούνκερ: “Πρόγραμμα 300 δισ. για την ανεργία” εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα