Γιούνκερ: «Πάσχει από κρίση αξιοπιστίας η Ελλάδα»

Σε δηλώσεις προέβησαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά την κοινή τους συνάντηση.

Ο κ. Γιούνκερ, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Είναι πολύ μεγάλη η συμβολή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Έρχομαι ως φίλος. Η Ελλάδα έχει καταβάλλει μία τεράστια προσπάθεια, τον τελευταίο καιρό, σε δημοσιονομικό επίπεδο. Οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από άλλα μέλη της Ευρωζώνης. Θα πρέπει να πω την αλήθεια: η Ελλάδα πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας. Θα πρέπει να γίνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Να γίνει δημοσιονομική εξυγίανση. Το ενδεχόμενο επιμήκυνσης θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας. Βεβαίως θα πρέπει να υλοποιηθούν και οι μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

«Ο κ. Γιούνκερ είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας και προσωπικός μου φίλος. Έρχεται στην Ελλάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Έχουμε αλλάξει πολλά και του είπα πως θα αλλάξουμε ακόμα περισσότερα. Τόνισα τη μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη της πολιτικής μας από τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Έχουμε δεσμευτεί να υλοποιούσε όλους τους στόχους. Το μόνο που ζητάει η χώρα είναι η ανάπτυξη. Δίνουμε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας. Στις τελευταίες εκλογές η χώρα αποφάσισε να μείνει στο ευρώ. Όλοι όσοι ποντάρουν στην έξοδό μας από το ευρώ, θα διαψευστούν. Θα τους διαψεύσουμε με έργα. Όταν αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας θα αλλάξει και η ψυχολογία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιούνκερ για την συμπαράσταση που προσφέρει στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα