Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν θα δεχθεί όλες τις εξαγγελίες Τσίπρα

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο πως η Ευρωζώνη απλώς θα δεχθεί όλες τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», διεμήνυσε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγα 24ωρα πριν από το euorgoup, που θα κρίνει τα πάντα και μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις του συγκεκριμένα πριν από συνομιλίες με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που συγκροτούν τον συνασπισμό της κυβέρνησης της Άγκελας Μέρκελ, ο πρόεδρος της Κομισιόν επιχείρησε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής πλευράς. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως με τις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Τσίπρας «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών.

Βαρουφάκης: Καμία σύγκρουση, συζήτηση και διαβούλευση

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ προσερχόταν το πρωί στο υπουργείο. «Καμία σύγκρουση, συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Παράλληλα, ερωτήθηκε για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα ότι σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, με τον κ. Βαρουφάκη να απαντά καθησυχαστικά: «Μην προτρέχετε».

Ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε πάντως να απαντήσει σε επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ και του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα