Γιουνκέρ: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει έρθει αντιμέτωπη με τις προεκλογικές της υποσχέσεις»

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ινστιτούτου «Βίλφριντ Μάρτενς», στην οποία ήταν ομιλητής. Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε και συνάντηση με τον κ. Γιουνκέρ.

Ο κ. Γιουνκέρ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις υποχρεώσεις της Ελλάδας

απέναντι στην Ευρωζώνη, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαικά κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις», ήταν τα λόγια του κ. Γιουνκέρ σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση Ελληνίδας φοιτήτριας και συνέχισε προσθέτοντας:

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη», ενώ διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση πως η Ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και όχι μία.

«Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα