Γι΄αυτό έφυγαν οι Φύσσας-Βόκολος από τον Παναθηναϊκό!

Ουδείς έπεσε από τα σύννεφα με την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για το «τέλος» του Τάκη Φύσσα και τον Λεωνίδα Βόκολο. Άπαντες γνώριζαν πως είχαν παραγκωνιστεί μετά την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι στο «τριφύλλι», δεδομένου ότι τις μεταγραφές «έτρεχαν» ο Ιταλός προπονητής και ο Γιάννης Αλαφούζος. Το παράδειγμα του Μπουμάλ και ο Μασάντο!

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελικό στάδιο της μεταγραφής του Ολιβιέ Μπουμάλ από τον Πανιώνιο τις επαφές με τους «κυανέρυθρους» έκαναν ο Γιάννης Αλαφούζος και η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Αθηνά Μπαλωμένου. Η Μπαλωμένου, άλλωστε, ήταν αυτό που «έτρεξε» τα διαδικαστικά όλων των μεταγραφών που έκανε ο Παναθηναϊκός. Ούτε ο Φύσσας, ούτε ο Βόκολος είχαν κάποιο ενεργό ρόλο. Ακόμα και το «κονέ» με τον μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μασάντο ήταν κάτι που κυνήγησε και πέτυχε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Το timing του «διαζυγίου» και το ραντεβού στα γραφεία της ΠΑΕ

Ήταν φως – φανάρι ότι Φύσσας και Βόκολος μετρούσαν αντίστροφα στον Παναθηναϊκό μετά τον παραγκωνισμό τους, αλλά δεν υπήρχε εικόνα για το… επίσημο «τέλος». Και σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA το ραντεβού με τους Φύσσα, Βόκολο έγινε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ήταν «παρών» και τα δύο (πρώην) υψηλόβαθμα στελέχη του Παναθηναϊκού ενημερώθηκαν από την Μπαλωμένου και τον Τουμαζάτο.

Η συνάντηση έγινε σε συγκινητικό κλίμα με τους Φύσσα και Βόκολο να ενημερώνονται για τη σχετική απόφαση. Αύριο Πέμπτη, μάλιστα, αναμένεται να πάνε και στο Κορωπί, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο που θέλει τον Βόκολο να αναλαμβάνει πόστο στις ακαδημίες.

Η αρχή του τέλους και οι μεταγραφές

Η αρχή του τέλους για τον Φύσσα και τον Βόκολο ξεκίνησε από το «τέλος» του Γιάννη Αναστασίου. Όταν οι εξελίξεις «έτρεχαν» με τον Αναστασίου και ο Αλαφούζος αποφάσισε με βαριά καρδιά να τερματίσει τη συνεργασία με τον 42χρονο προπονητή διαπίστωσε πως υπήρχε θέμα χημείας στα ανώτερα κλιμάκια της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος περίμενε από τα στελέχη του Παναθηναϊκού να είναι μία γροθιά, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με μία διαφορετική εικόνα.

Επιπρόσθετα, ο Αλαφούζος δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που πήραν πάνω τους και κυρίως την προσθήκη του Γενς Βέμερ. Ο Γερμανός ήρθε το καλοκαίρι του 2015 για να λύσει το πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά «τελείωσε» επί των ημερών του Αντρέα Στραματσόνι, που έφερε τον Τζιαντομένικο Μέστο.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί, όμως, πως οι μεταγραφές δεν είναι ο πιο σημαντικός λόγος του «διαζυγίου», καθώς και ότι υπήρχαν εισηγήσεις που «βγήκαν» και «βγαίνουν», όπως αυτή του Αντρέα Στραματσιόνι, τον οποίο πρότεινε ο Τάκης Φύσσας.

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό δεν προβλέπει αντικατάσταση του «διδύμου», αλλά είναι πιθανό να έρθει στην ΠΑΕ ένα άτομο, που θα έχει αρμοδιότητες διευθυντικού τύπου και θα τρέχει διαδικαστικά θέματα. Εξάλλου, δεν υπάρχει ανάγκη, δεδομένου ότι ο Αντρέα Στραματσιόνι λειτουργεί ως μάνατζερ αγγλικού τύπου και έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για σημαντικά ζητήματα και φυσικά για τις μεταγραφές.

Πηγή:sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα