Για συντριβή των νεοναζί κάνει λόγο ο Σαμαράς

«Συντρίψαμε τους νεοναζί», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας πως ο αρχηγός και ο υπαρχηγός τους είναι στη φυλακή, ενώ η επιρροή του

κόμματος μειώνεται κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είναι ντροπή να παρακολουθούμε μία νεοναζιστική οργάνωση να κερδίζει έδαφος σε μία χώρα, η οποία πριν μόλις μισό αιώνα έχασα το 10% του πληθυσμού της στη διάρκεια της Κατοχής των Ναζί».

«Η δημοκρατία μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της, εφόσον πιστεύουμε στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου», συμπλήρωσε αναφέροντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εκτός του εξτρεμισμού, τροφοδότησε και τον λαϊκισμό. «Στη διάρκεια της κρίσης ο λαϊκισμός τροφοδοτήθηκε από την αγωνία, τον πόνο, την απελπισία και τις στερήσεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας», δήλωσε στην ομιλία του.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο λαϊκισμός δεν θα κερδίσει περαιτέρω έδαφος και υποστήριξε πως «μία πραγματική νίκη έχει νόημα όταν νικήσεις τον αντίπαλό σου, χωρίς να γίνεις σαν κι αυτόν».

«Για να πολεμήσεις τον λαϊκισμό πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν γίνεσαι λαϊκιστής ο ίδιος. Για να πολεμήσεις τον εξτρεμισμό, πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν πηγαίνεις ο ίδιος στα άκρα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα