Για ποιον χτυπάει η καμπάνα του Ιβάν!

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν ρίχνει το γάντι στον Αστέρα. Όταν απαιτεί – και με τον παρά του, παρακαλούμε – έλεγχο ντόπινγκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται κολαούζο, με άλλα λόγια , κολαούζο το … χωριό του. Ο στόχος του «τσάρου» της Τούμπας είναι εμφανής. Είναι οι αρχές (τρομάρα τους…) του ποδοσφαίρου μας.

Έχοντας δίκιο – βουνό μάλιστα, φθάνει στο σημείο, να αναλάβει ο ίδιος την χρηματοδότηση της διαδικασίας. Εάν το πρόβλημα είναι οικονομικό. Εάν … Και τούτο επειδή οργιάζει η φημολογία για όργιο σπατάλης!

Ποιός όμως, πως και γιατί

να ενδιαφερθεί; Στην ΕΠΟ ζουν στον κόσμο τους. Αυτήν την περίοδο μάλιστα, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Τους αγγίζει – βλέπετε – η δικαιοσύνη ως υπόπτους. Ή λαθεύουμε;

Εκεί στο Γουδί, χάθηκαν μυθικά ποσά χωρίς να προσφερθούν οι ανάλογες ιατρικές υπηρεσίες. Επιλήφθηκε του σκανδάλου ο Εισαγγελέας. Ε, και; Θα έρθουν πίσω τα λεφτά; Θα προσφερθούν αναδρομικά ιατρικές υπηρεσίες; Όταν χάθηκαν ζωές ίσως, εξ αιτίας του σκανδάλου.

Η ΕΠΟ είναι κατ αρχήν η αρμόδια για τον έλεγχο ντόπινγκ. Είναι κι η υπεύθυνη κι η υπόλογη. Δεν δίνει λόγο όμως, σε κάποιον. Δεν ελέγχεται από κάποιον. Κάθε φορά κατά την οποία η Πολιτεία την αγγίζει, κραδαίνει απειλητικά το περίφημο αυτοδιοίκητο. Κι η Πολιτεία την αποφεύγει (άλλο που δε θέλει κι αυτή …) σαν τον διάβολο, το λιβάνι.

Όταν λέμε, ΕΠΟ βέβαια, δεν εννοούμε κάτι τι απρόσωπο, το άυλο, το άοσμο και το άχρωμο. Πρόσωπα τη συνθέτουν με ονοματεπώνυμο και παρελθόν οι οποίοι – οι ίδιοι κι οι ίδιοι - επί χρόνια συναπτά εκλέγουν το ίδιο σύστημα. Δυο - τρεις φορές ο Βασίλης Γκαγκάτσης, δυο- τρεις φορές ο Σοφοκλής Πιλάβιος και τώρα ο Γιώργος Σαρρής οι επικεφαλής τους. Εκλέγονται όλοι τους από το ίδιο σύστημα για να εξυπηρετούν αυτό το σύστημα.

Καθώς δε, αυτό το σύστημα συμπορεύεται ουκ ολίγες φορές με την Πολιτεία σαν δεκανίκι της (παράδειγμα η αμαρτωλή ΕΠΟ επί Σοφοκλή Πιλάβιου με την άθλια κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου), εξυπηρετεί κι άλλα συστήματα. Κι αυτά; Την στηρίζουν σε αντιπαροχή...

Ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται αποφασισμένος, να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Να ξυπνήσει την κοιμωμένη Πολιτεία. Μήπως και το ελληνικό ποδόσφαιρο ισορροπήσει. Και πάψει να κινείται σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα. Η ανακοίνωση του έχει πολύ βάθος. Κι εκεί αλιεύονται πολλά μηνύματα. Δεν είναι δα και τόσοι πολλοί οι επενδυτές του βεληνεκούς του «τσάρου» στον τόπο μας. Με «όπλο» και την δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Η καμπάνα του Ιβάν Σαββίδη κτυπά για την προϊσταμένη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατ αρχήν σίγουρα κτυπά σε κωφών πόρτα. Στην ΕΠΟ τρέχουν με τις δικαστικές τους περιπέτειες. Στη Σουπερλίγκα περί άλλων τυρβάζουν. Κι η Πολιτεία με δεμένα τα χέρια (άλλο που δε θέλει …) λόγω του αυτοδιοίκητου σε λόγο υπερτερεί. Σε έργο όμως, υστερεί...

Πέρασαν ήδη 24 ώρες από την ώρα που κτύπησε η καμπάνα του Ιβάν Σαββίδη. Μήτε φωνή, μήτε ακρόαση όμως, από τους εμπλεκόμενους!

πηγή: Άρις Νικολάκης (pamesports.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα