Για λίγους το φετινό Πασχαλινό τραπέζι – Στα ύψη η τιμή του οβελία

Ο καταρροϊκός πυρετός εκτίναξε την τιμή του αρνιού και του κατσικιού στα ύψη. Φέτος το πασχαλινό τραπέζι θα κοστίσει ακριβότερα και αυτό οφείλεται, στην μείωση των κοπαδιών λόγω της ασθένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων της ΕΣΕΕ σε σούπερ μάρκετ αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα

κρεατικά εμφανίζονται ακριβότερα κατά 0,74% κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η τιμή του ντόπιου αρνιού και κατσικιού καταγράφει αξιοσημείωτη άνοδο κατά 20,37% και 4,41% αντίστοιχα.

Παράλληλα καταγράφεται εκτίναξη του κόστους των φρούτων και των λαχανικών κατά 18,35%, αύξηση που αποδίδεται στον χειμώνα που παρατείνεται.

Το μέσο κόστος του εφετινού πασχαλινού τραπεζιού υπερβαίνει το αντίστοιχο περυσινό τουλάχιστον κατά 5,18 ευρώ. Για μία πενταμελή οικογένεια το συνολικό ύψος του φετινού τραπεζιού μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 104,22 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του ντόπιου κατσικιού ξεκινά από 7 ευρώ (στα σούπερ μάρκετ) και φτάνει ακόμη και τα 9 ευρώ ανά κιλό (στις δημοτικές αγορές).

Το αρνί κυμαίνεται από 5,39 έως 6,9 ευρώ το κιλό. Το μαρούλι κοστίζει από 0,5 εως 0,8 ευρώ/τεμάχιο και οι ντομάτες από 0.89 έως 1,7 το κιλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα