Για «λαθροχειρία» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μιλώντας για «εκλογικές λαθροχειρίες», ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση Κώστας Πουλάκης. Ο κ. Πουλάκης αναφέρεται στην ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, στην κατάργηση διατάξεων του νόμου περί ιθαγένειας και στην εκλογή

των ευρωβουλευτών με σταυρό.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση Σαμαρά επιμένει «παρά τη γενικευμένη κατακραυγή και από τον νομικό κόσμο και από το σύνολο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, στην αντιδημοκρατική και ιδιοτελή πρακτική των εκλογικών λαθροχειριών».

«Η τροπολογία Μιχελάκη (για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών) δεν έχει την παραμικρή πραγματική και βάσιμη αιτιολόγηση και θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο προσπάθειας νόθευσης της λαϊκής βούλησης, γι' αυτό και στη Βουλή ως ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε μάχη για την καταψήφισή της», συμπληρώνει ο κ. Πουλάκης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «με τέτοιου είδους εκλογομαγειρέματα -που παραπέμπουν μάλλον σε πρακτικές 1961- εκφυλίζεται η ίδια η έννοια της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

Αναφορικά με τον αποκλεισμό των νόμιμων μεταναστών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λόγω απόφασης του ΣτΕ, ο κ. Πουλάκης αναφέρει ότι καταργείται «ένα μέτρο που αντικειμενικά προωθεί την κοινωνική τους ένταξη και συνάδει πλήρως με την τάση που επικρατεί σε όλες τις δημοκρατικές χώρες διεθνώς».

«Περιμένουμε να δούμε αν θα δείξουν την ίδια σπουδή σχετικά με την κατάργηση των περικοπών στους μισθούς ή του χαρατσιού της ΔΕΗ, που κρίθηκαν επίσης αντισυνταγματικά πρόσφατα», σχολιάζει.

Ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τέλος πως « τα κυβερνητικά “παιχνίδια” δεν έχουν τέλος, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σκαρφίζονται διαρκώς νέες μεθοδεύσεις, όπως οι πρόσφατες εξαγγελίες για την κατάργηση της ψήφου των ετεροδημοτών ή την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό».

«Ας έχουν ωστόσο υπόψη τους ότι δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να παίζουν θέτοντας σε κίνδυνο το κύρος των δημοκρατικών θεσμών», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα