Γερμανία: Υψηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου για τη Μέρκελ

Ενισχυμένα παρουσιάζονται τα ποσοστά δημοτικότητας του κόμματος της Αγκελα Μέρκελ, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Σύμφωνα

με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι συντηρητικοί της Μέρκελ συγκεντρώνουν ποσοστό 39%, ποσοστό αυξημένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο και ένα ποσοστό που δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν από τον Μάρτιο του 2008.

Ο πολιτικός αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ, Πέερ Στάινμπρουκ, με το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 31% των ψήφων, δηλαδή έχει πέσει κατά μία ποσοστιαία μονάδα από το Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά το είδος του συνασπισμού που προτιμά ο γερμανικό λαός, οι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι.

Το 49% των ερωτηθέντων απάντησε  ότι ένας «μεγάλος συνασπισμός» που θα απαρτίζεται από το CDU και το SPD ή ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων θα ήταν «καλός για τη Γερμανία».

Ωστόσο το 58% επιθυμεί μια αλλαγή συνασπισμού μετά τις εκλογές, μετά τον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Μειωμένα είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης τα ποσοτά των Πρασίνων, οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 11%, όπως και του FDP, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 4%, το οποίο είναι χαμηλότερο από το 5% που χρειάζεται για να παραμείνει στο κοινοβούλιο.

Μία ποσοστιαία μονάδα χάνει επίσης η Αριστερά (Die Linke), η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 7%, αλλά και το Κόμμα των Πειρατών χάνει έδαφος, συγκεντρώνοντας ποσοστό που ανέρχεται μόνον σε 4%.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα