Γερμανία: Υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα

Το δεύτερο πακέτο βοήθειας-δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα ήρθε σήμερα προς ψήφιση στη γερμανική βουλή (Μπούντεσταγκ), η οποία και το ενέκρινε, καθώς 496 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 90 κατά και 5 απείχαν.

Αξιοσημείωτο, ότι η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε κοινοβουλευτική ήττα για την Γερμανίδα καγκελάριο, από τη στιγμή που οι λεγόμενες «διαρροές» από τον κυβερνητικό

συνασπισμό ξεπέρασαν τις 19.

Στην τοποθέτησή της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν το πακέτο στήριξης για τη διαφύλαξη της σταθερότητας στην Ευρωζώνη, ενώ ο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών, αφού επιτέθηκε στην «αποτυχημένη στρατηγική του Βερολίνου στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόνισε ότι «υπερψηφίζουμε από αίσθημα πολιτικής ευθύνης για την Ευρώπη».

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί βουλευτές, από όλες σχεδόν τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ανέφεραν κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους το «βαρέλι δίχως πάτο» των ελληνικών δημοσιονομικών, φράση που ακούστηκε αρκετές φορές, αλλά και στο «αντι-γερμανικό μένος» στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, οι δύο μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες, δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών συνέκλιναν στη θέση, ότι η ελληνική στήριξη είναι απαραίτητη για τη στήριξη της Ευρωζώνης ως συνόλου.

Τέλος, και η Ρενάτε Κούναστ των Πράσινων ζήτησε υπερψήφιση του «ελλιπούς πακέτου για την Ελλάδα για διαφύλαξη της ευρωπαϊκής σταθερότητας».

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα