Γάζα νοσοκομείο: «Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς προκάλεσε την έκρηξη”

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι μια πρώτη έρευνα δείχνει ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς, ανέφερε το i24NEWS. Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Λανθασμένη εκτόξευση ρουκέτας»
από τη Χαμάς

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει και βίντεο από την ισραηλινή πλευρά που υποστηρίζουν ότι το περιστατικό με τις μαζικές απώλειες στο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας ήταν το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης εκτόξευσης ρουκέτας από τη Χαμάς καθώς την συγκεκριμένη ώρα δεν υπήρχε εναέρια δραστηριότητα από τον ισραηλινό στρατό.

More evidence that this was another atrocity by Hamas. https://t.co/G7TRRlyQPL

Israel War Room (@IsraelWarRoom) October 17, 2023

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 300 «μάρτυρες», ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Υπάρχουν αναφορές και για επίθεση σε σχολείο.

Live footage of the moment Gaza hospital was bombed,
By Hamas own miss rocket. pic.twitter.com/mUY9vuU8qG

— Adin – עדין (@AdinHaykin1) October 17, 2023

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τη φερόμενη αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Αποτυχημένη, Χαμάς,gaza, apotychimeni, chamas